Keresés ebben a blogban

2010. december 29., szerda

Autómobilia

Megírták már sokan, olyan mint a drog csak sokkal szerteágazóbb ez a szenvedély és erről is  nehéz  lejönni









Adva van az a rengeteg autóbuzériával megfertőzött szerencsétlen. Először  csak egy két apróságot vesz meg magának, egy kis poszter, egy kis korabeli alkatrész katalógus esetleg egy konkrét típushoz.
Aztán szép lassan azon kapja magát hogy elindult a lejtőn...persze lefele. A polcon egyre több a különböző autómodell, saját kézzel összerakott makett. Eleinte csak egy néhány darab szokásos Bogár, Mini, Citroen kacsa, Ferrari, és még jó lenne egy két autó a WRC világából esetleg valami klassz Forma -1 -es makett...aztán rájön hogy ez így nem lesz jó (...)

Szelektálni kell, csak egy adott téma vagy néhány márka néhány típusa, ez az, ez a megoldás !
Mennie kell annak a párdarab repgép makettnek  amit anno repülős útjain szerzett be...


...de mi legyen a sorsai a régi, gyermekkori emlékeket ébresztő korabeli kisautóknak ??? Ha kimondta, hát akkor legyen, menniük kell azoknak is fel a netre valami aukciós portálra, onnan biztosan jó kezekbe fog továbbmenni a cucc...


Elajándékozza és eladja a neten a felesleget és friss erővel veti bele magát a már letisztázott témába. Csakhogy a kisautók mellé kell a háttér információ is, így már a szakkönyvek is gyűlnek otthon...


...ami viszont csökken, az a pénztárca vastagsága és a család türelme. Emberünk felfedezi magának az ebay -t...na, itt veszett el minden !
Nincs az az Isten pénze amit ott ne lehetne elverni és amit a kedvenc témában ne lehetne megtalálni. Kis és nagy sorozatban gyártott relikviák, korabeli cuccok és/vagy apró alkatrészek az imádott autóról, stb, stb és sosincs vége.



...drog ez mondom én, kemény drog !

.


.


(képek : Kin Viktor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése