Keresés ebben a blogban

2010. november 3., szerda

Vespa 125 / 1958



Hazánkban igazi csemege egy ilyen korú Vespa robogó, eredeti, restaurálásmentes és menetkész állapotban meg pláne az.



Szerintem nem árulunk el vele nagy titkot, hogy ez a motor nem hazánkban került elő hanem Olaszországból. Egész pontosan, a veteránosok Mekkájában, -az imolai börzén sikerült kimenteni a mindent (el)vivő német és holland felvásárlók mindenféle Vespát beszippantó, trélerei és furgonai elöl.



Igazi kis csoda ez, már a sikeres vásárlás is annak számított, hogy a látszat ellenére tökéletesen működőképes volt már akkor, ott is.





Az imolai pályáról a parkolóba saját lábán pöfögött át, megküzdve a tömeggel a 40 fokos meleggel, kétpercenként megállva hogy új büszke tulajdonosa elmondja az őt leintőknek, nem (már) nem eladó...








...amit az érdeklődők nehezen akartak felfogni, megérteni, látva a tökéletesen pöfogő, de ennek ellenére törődést és restaurálást igénylő, tökéletes felújítási alapot.



Hazaérkezését követően még kilátogatott egy-két közeli veterános találkozóra/ börzére hogy lassan, egy hosszabb időre félrevonuljon és azt követően már csillogva, restaurálva jöjjön ismét elő a garázs rejtekéből. 


.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése